Image of Valsø Holm

Valsø Holm

Valsø Henrik Holm var søn af arbejdsmand Charles Holm. Han var bankelev i Handelsbanken og efter nogle år som bankmand læste han til skuespiller hos Vilhelm Rosenberg og gennemgik Det kgl. Teaters elevskole 1927-1929. Han debuterede på Det kgl. Teater i 1929 som Esben i "Den Vægelsindede". Allerede 2 år forinden havde han været med i stumfilmen "Her kommer vi med fuld musik". Det var en Fy og Bi film, hvor han var stand-in for Bi. Han spillede fra 1931 talrige store og mindre roller på flertallet af de københavnske privatteatre og blev også kendt i provinsen. Han havde bl.a. faste engagementer på Det Kongelige Teater, Dagmarteatret, Riddersalen, Nørrebros Teater, Det Ny Teater og Folketeatret. Han havde titelrollen i Jeppe på Bjerget" på Andelsteatret og var i en årrække fast medvirkende i "Nøddebo Præstegaard". Han optrådte også som visesanger og fik betydelige successer på forskellige af de større varieteer og kabaretter. Han blev meget anvendt i Radioteatret. Mest kendt blev han dog nok på grund af sine mange roller i film og senere også tv. Valsø Holm oversatte en række engelske og amerikanske kriminalromaner. Valsø Holm kom en del hos kollegaen lbrecht Schmidt og forelskede sig i kollegaens husbestyrerinde Ester Jønsson, som han giftede sig med i 1937.


Valsø Holm - Filmer
Narození:
Jan 31, 1906 v københavn
Filmů:
46
Začátky:
v movie Det begyndte ombord 1937-08-09
Poslední film:
Serial THE KING OF FIGHTERS DESTINY 2017-08-03
Znáte z
Poster of THE KING OF FIGHTERS DESTINY
Poster of Det tossede paradis
Poster of Forelsket i København
Poster of Det begyndte ombord
Filmografie
Serial THE KING OF FIGHTERS DESTINY Skærslipper 2017-08-03
Serial てーきゅう 2012-10-07
Serial 牛に願いを 2007-07-03
Serial ドラえもん 1979-04-02
Film Fængslende feriedage Mand med hund 1978-10-13
Film Pas på ryggen, professor! 1977-08-19
Film Affæren i Mølleby Restauratør 1976-12-26
Film Hopla på sengekanten 1976-01-28
Film Olsen-bandens sidste bedrifter Police Officer 1974-10-04
Film Romantik på sengekanten Portier på Hotel Imperial 1973-01-01
Film På'en igen Amalie 1973-02-16
Film Tandlæge på sengekanten 1971-09-03
Film Den forsvundne fuldmægtig 1971-10-29
Film Rend mig i revolutionen Hoteldirektør Ludvigsen 1970-10-09
Film Olsen-banden Mann mit defektem Mercedes 1968-10-11
Film Far laver sovsen Vejarbejder 1967-12-26
Film Mig og min lillebror 1967-12-15
Film Min kones ferie 1967-07-28
Film Flagermusen 1966-08-01
Film Mor bag rattet 1965-11-05
Film En ven i bolignøden 1965-04-08
Film Sytten 1965-09-06
Film Een pige og 39 sømænd Sailor Jensen 1965-11-12
Film Slå først, Frede 1965-12-21
Film Hold da helt ferie 1965-12-26
Film Gertrud 1964-12-19
Film Don Olsen kommer til byen Installatør, Hans Eltoft 1964-12-18
Film Støv for alle pengene Købmanden 1963-12-13
Film Bussen 1963-10-04
Film Det tossede paradis Janus 1962-07-26
Film Landsbylægen Sognerådsformand Sommer 1961-12-26
Film Forelsket i København Værtshusholder 1960-11-04
Film Tro, håb og trolddom Hotelejer 1960-03-25
Film Guld og grønne skove 1958-01-23
Film 6-dagesløbet 1958-08-18
Film Spion 503 En chauffør 1958-08-29
Film Din fortid er glemt 1950-03-22
Film For frihed og ret 1949-10-28
Film Penge som græs Hackelsen - Fodermester 1948-02-23
Film De pokkers unger Betjent 1947-08-18
Film Ditte Menneskebarn 1946-12-20
Film Mordets Melodi 1944-03-31
Film En søndag paa Amager 1941-10-11
Film Der var engang en vicevært 1937-12-26
Film Flaadens blaa matroser 1937-11-19
Film Det begyndte ombord Barista 1937-08-09