Image of Jiří Langmajer

Jiří Langmajer

Na Pražské konzervatoři v letech 1981–1987 vystudoval hudebně-dramatický obor. Již během studií ho režisér Karel Smyczek obsadil do nezanedbatelných rolí v seriálu Třetí patro či filmu Proč?. Po ukončení studií hrál v různých divadelních souborech, až roku 1992 nastoupil do angažmá v Divadle pod Palmovkou, kde zůstal až do roku 2005 (s výjimkou let 1998–2000, kdy byl v angažmá Divadla na Vinohradech[1]). Od té doby je na volné noze. Hrál také v Národním divadle, Hudebním divadle Karlín a dalších. V roce 1999 se stal držitelem Ceny Thálie pro umělce do 33 let, v roce 2003 byl nominován na Cenu Alfréda Radoka v kategorii herec roku. Na Českého lva byl nominován v roce 1999 za herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Návrat idiota, v roce 2006 pak za herecký výkon v hlavní roli ve filmu Pravidla lži. Celou řadu pozoruhodných rolí vytvořil v televizi, například ve filmu Zdivočelá země či seriálu Ordinace v růžové zahradě, jedná se i dobrého dabingového herce. Jeho přítelkyní je Adéla Gondíková.


Jiří Langmajer - Filmer
Narození:
Jun 3, 1966
Filmů:
41
Začátky:
v movie Copak je to za vojáka... 1987-01-01
Poslední film:
Film Chlap na střídačku 2020-02-13
Znáte z
Poster of Svatá čtveřice
Poster of Doktor od jezera hrochů
Poster of Snowboarďáci
Poster of Jak si zasloužit princeznu
Filmografie
Film Chlap na střídačku 2020-02-13
Film Národní třída 2019-09-26
Film Přes prsty Jíra 2019-08-29
Film Po čem muži touží Karel 2018-09-20
Serial Dukla 61 Kotas 2018-05-27
Film Dukla 61 Kotas 2018-05-27
Serial Lajna Luboš Hrouzek 2017-06-21
Film Špunti na vodě Igor 2017-04-13
Serial Flat TV vladyka Bivoj s kancem Ervínem 2016-03-24
Film Sezn@mka 2016-07-28
Film Bezva ženská na krku Pavel 2016-10-13
Serial Labyrint Michal Remeš 2015-08-31
Serial Neviditelní Ivan Laušman 2014-09-05
Film Všiváci Mikuláš Rohan 2014-06-19
Film Ženy, které nenávidí muže David Vlk 2013-02-03
Film Svatá čtveřice Vitek 2012-08-23
Film Hranaři Lulu 2011-12-01
Film B+偵探 Arnošt Sova 2011-05-12
Serial Adorável Psicose 2010-10-17
Film Doktor od jezera hrochů MUDr. Karel Pištělák - rodinný přítel 2010-02-25
Film Dracula 2009-11-02
Film Na vlastní nebezpečí Saša 2008-01-23
Film Tajemství 2007-01-06
Film Pravidla lži 2006-11-29
Film Milenci a vrazi Borek Trojan 2004-12-09
Film In nomine patris 2004-11-14
Film Snowboarďáci správce chaty 2004-11-04
Film Post Coitum Zikmund 2004-05-19
Film Král Lear Edgar 2003-05-27
Serial O ztracené lásce 2002-02-25
Serial O ztracené lásce 2002-02-25
Film Král sokolů Iver 2000-03-02
Film Návrat idiota Emil 1999-02-25
Film Pták Ohnivák Prince Wolf 1997-02-26
Film Jak si zasloužit princeznu Nejchytřejší 1995-02-22
Film Světýlka z blat 1992-03-23
Film Pohádka o touze 1991-03-23
Film Vlastně se nic nestalo Honza 1989-01-19
Film Proč? Jirka 1987-10-01
Film Krajina s nábytkem Bursík 1987-03-01
Film Copak je to za vojáka... svobodník Milan Kouba 1987-01-01