Image of Anne Hathaway

Anne Hathaway

Pochází z New Yorku z Brooklynu z rodiny právníka Geralda Hathawaye, její matka Kate McCauley-Hathawayová je herečka a zpěvačka, její dědeček Joe McCauley patřil mezi výrazné osobnosti rozhlasového vysílání ve Filadelfii. Rodiče ji úmyslně pojmenovali Anne, to proto, aby se jmenovala stejně jako manželka britského dramatika Williama Shakespeara. Už v dětství hezky zpívala i tančila. Nejprve studovala na vysoké škole angličtinu, ale brzy svůj zájem obrátila k divadlu. V roce 1999 poprvé úspěšně účinkovala v jinak dost neúspěšném televizním seriálu Get Real, za který byla poprvé nominována na cenu Teen Choice Award. Hned svým filmovým hollywoodským debutem zaznamenala velký úspěch v rodinném pohádkovém snímku Deník princezny z roku 2001 režiséra Garryho Marshalla, kde si zahrála ústřední postavu princezny Mii Thermopolisové. Za tuto roli byla podruhé nominována na cenu Teen Choice Award. Její vůbec první nízkorozpočtový snímek Odvrácená strana nebe se natáčel dříve než Deník princezny, ale do kin byl uveden úmyslně z komerčních důvodů až později. Později si zahrála v dalších známých filmech. Moderní Popelku ztvárnila v koprodukční filmové pohádce Zakletá Ella, známou se stala i díky postavě z Oscarem ověnčeného snímku Zkrocená hora. S Meryl Streepovou si zahrála hlavní roli ve filmu Ďábel nosí Pradu. Britskou spisovatelku Jane Austenovou ztvárnila ve filmu Vášeň a cit. V roce 2010 pak vytvořila, postavu zimní královny ve snímku Alenka v říši divů. V přípravě je životopisný snímek Get Happy: The Life of Judy Garland, kde má hrát americkou zpěvačku a herečku Judy Garlandovou.


Anne Hathaway - Filmer
Narození:
Nov 12, 1982 v Brooklyn, New York, USA
Filmů:
49
Začátky:
v movie The Modern Ocean
Poslední film:
Film Barbie 2020-05-08
Znáte z
Poster of Song One
Poster of Rio 2
Poster of Temný rytíř povstal
Poster of The Tonight Show with Jay Leno
Filmografie
Film Barbie Barbie 2020-05-08
Film The Hustle 2019-05-10
Film The Modern Ocean 2019
Film Serenity Karen 2019-01-25
Film Debbie a její parťačky Daphne Kluger 2018-06-07
Film Colossal Gloria 2016-06-30
Film Alenka v říši divů: Za zrcadlem White Queen 2016-05-25
Film Stážista Jules Ostin 2015-09-24
Film Song One Franny Ellis 2015-01-22
Film Interstellar Dr. Amelia Brand 2014-11-05
Film Interstellar: Nolan's Odyssey Herself 2014-11-05
Film Don Peyote Agent of TRUTH 2014-05-01
Film Rio 2 Jewel (voice) 2014-03-19
Film Letters to Jackie: Remembering President Kennedy Narrator (voice) 2013-06-19
Film Girl Rising Narrator - Afghanistan (voice) 2013-03-07
Film Don Jon Emily Lombardo 2013-07-26
Film Temný rytíř povstal Selina Kyle / Catwoman 2012-07-16
Film Bídníci Fantine 2012-12-18
Film Family Guy Presents: It's a Trap! Hot Blonde (voice) 2011-05-22
Film Jeden den Emma Morley 2011-03-02
Film Láska a jiné závislosti Maggie Murdock 2010-11-22
Film Na sv. Valentýna Liz Curran 2010-02-10
Serial 化物語 Jewel (voice) 2009-07-03
Film Válka nevěst Emma 2009-01-09
Film Dostaňte agenta Smarta Agent 99 2008-06-19
Film Dostaňte agenty Bruce a Lloyda Agent 99 2008-07-01
Film Rachel se vdává Kym 2008-10-03
Film Cestující Claire Summers 2008-09-26
Film Vášeň a cit Jane Austen 2007-03-02
Film Ďábel nosí Pradu Andrea "Andy" Sachs 2006-06-30
Film Spoušť Allison Lang 2005-10-16
Film Zkrocená hora Lureen Newsome 2005-09-10
Film Karcoolka Red (voice) 2005-12-16
Film Deník princezny 2: Královské povinnosti Mia Thermopolis 2004-08-06
Film Zakletá Ella Ella of Frell 2004-04-09
Serial The Ellen DeGeneres Show Unknown 2003-09-08
Film Nicholas Nickleby Madeline Bray 2002-12-27
Film The Other Side of Heaven Jean Sabin 2001-04-12
Film Deník princezny Amelia "Mia" Thermopolis 2001-08-03
Serial Griffinovi Unknown 1999-01-31
Serial Get Real Meghan Green 1999-09-08
Serial The View Unknown 1997-08-11
Serial The Daily Show with Trevor Noah Unknown 1996-07-22
Serial Late Night with Conan O'Brien Unknown 1993-09-13
Serial The Tonight Show with Jay Leno Unknown 1992-05-25
Serial Simpsonovi Unknown 1989-12-17
Serial Live with Regis and Kathie Lee Unknown 1983-04-04
Serial Into the Labyrinth The White Queen 1981-05-13
Serial Saturday Night Live Unknown 1975-10-11