Image of Jason Segel

Jason Segel

Jason Jordan Segel se narodil 18. ledna 1980 v kalifornském Los Angeles jako prostřední ze tří dětí. Má sestru Alison (1986) a je otevřeně židovským občanem. Tento 194 centimetrů vysoký milovník Disneylandu a klasického rocku byl v období svých školních let nadaným basketbalovým hráčem a také pianistou. Jason osobně napsal píseň, kterou zpívá, jako Nick Andopolis, pro hlavní dívčí postavu Lindsay v jedné z epizod úspěšného seriálu Machři a šprti. Postavu Lindsay ztvárnila herečka Linda Cardellini, se kterou Jason dokonce jednu dobu chodil. Jako většina herců začínal působit ve filmech v poněkud bezvýznamých rolích. Jeho kariéru odstartoval v roce 1998 film POSLEDNÍ MEJDAN, kde si zahrál "meloun-chlápka" Matta. Ještě téhož roku začal s natáčením MACHRŮ A ŠPRTŮ a také spoluúčinkoval v černé komedii MRTVÝ NA UNIVERZITĚ nebo v komediálním dramatu SLC PUNK! Jako stálá postava se v letech 2000 - 2001 objevil v seriálech KOLEJ ZÁKLAD ŽIVOTA nebo KRIMINÁLKA LAS VEGAS. V roce 2002 učinkoval v komedii ULEJVÁCI, avšak o rok později vystřídal komedie za thriller s názvem ZKURVENÁ NOC, kde si zahrál postavu Leona.


Jason Segel - Filmer
Narození:
Jan 18, 1980 v Los Angeles - California - USA
Filmů:
34
Začátky:
v series Duel
Poslední film:
Film Come Sunday 2018-01-21
Znáte z
Poster of Sex Tape
Poster of Jak jsem poznal vaši matku
Poster of The Daily Show with Trevor Noah
Poster of Late Night with Conan O'Brien
Filmografie
Serial Duel Kyle 2019
Serial Rubbery Figures Leon 2019
Film Come Sunday Henry 2018-01-21
Film The Discovery Will Harbor 2017-03-31
Film Konec šňůry David Foster Wallace 2015-07-31
Serial On the Spot Smelly Bob 2014-11-07
Film Sex Tape Jay 2014-07-17
Film Apokalypsa v Hollywoodu Himself (uncredited) 2013-06-12
Film Čtyřicítka na krku Jason 2012-12-20
Film Zásnuby na dobu neurčitou Tom Solomon 2012-04-27
Film Muppets Gary 2011-11-22
Film Jeff, který žije s mámou Jeff 2011-09-13
Film Kamarád taky rád Brice 2011-07-21
Film Zkažená úča Russell Gettis 2011-05-16
Film Gulliverovy cesty Horatio 2010-12-25
Film Já, padouch Vector (voice) 2010-07-08
Film Kámoš k pohledání Sydney Fife 2009-03-20
Film Kopačky Peter Bretter 2008-04-17
Film Zbouchnutá Jason 2007-06-01
Serial Jak jsem poznal vaši matku Marshall Eriksen 2005-09-19
Film LolliLove Jason 2004-11-21
Film The Crocodile Hunter: Collision Course Eugene Green 2002-07-26
Film Slackers Sam Schechter 2002-02-01
Serial Alias Unknown 2001-09-30
Serial Undeclared Eric 2001-09-25
Serial Kriminálka Las Vegas Unknown 2000-10-06
Serial Freaks and Geeks Nick Andopolis 1999-09-25
Serial Griffinovi Marshall Eriksen (voice) 1999-01-31
Film SLC Punk Mike 1998-09-24
Film Can't Hardly Wait Matt 1998-06-12
Serial The Daily Show with Trevor Noah Unknown 1996-07-22
Serial Late Night with Conan O'Brien Unknown 1993-09-13
Serial The Tonight Show with Jay Leno Unknown 1992-05-25
Serial The Academy Awards Jason Segel 1953-03-18