Image of Will Smith

Will Smith

Willard Christopher "Will" Smith, Jr. (* 25. září 1968) je americký herec, producent a rapper. Jako rapper používal pseudonym The Fresh Prince v duu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, na sólové dráze používal jméno Will Smith. Celkem prodal okolo 20 milionů kusů alb a nahrál dva "number-one" hity. Je několikanásobným držitelem ceny Grammy. V současnosti je jedním z nejvýdělečnějších hollywoodských herců. Narodil se jako druhé dítě ze čtyř manželům Caroline a Willardovi Smithovým, majitelovi chladírenské společnosti. Vyrůstal v západní Filadelfii, kde dostal přezdívku „Princ“, protože využíval svůj přirozený šarm, aby se dostal z problémů. Jako nadaný začínající umělec se na jedné party setkal s Jeffem Townesem a zanedlouho začali spolupracovat jako „Princ“. Jako populární duo si vydělali i hodně peněz, za které si Smith koupil dům, auta a klenoty. Smith chtěl ale začít něco nového a to se mu podařilo, když potkal Bennyho Medinu, který přišel s myšlenkou nového seriálu založeném na Smithově životě. Smithovi se tato myšlenka líbila a v roce 1990 se z ní stal seriál. Zápletka byla jednoduchá – Will hrál sám sebe – chlapec se přestěhoval do Beverly Hills. Seriál trval 6 sezón, během nich hrál i ve filmech – kritika si ho všimla především ve filmu (Six Degrees of Separation). Úspěch přišel v roce 1995 s filmem (Bad Boys). Tím začaly jeho hvězdné roky. Po tomhle komerčním úspěchu přišla role ve filmu "Den nezávislosti" (1996). Ten se stal jedním ze nejúspěšnějších filmů v historii a Will se ocitl v hollywoodské smetánce. Následovaly další úspěšné filmy jako - "Men in Black", "Enemy of the State", "Bad Boys II", "I, Robot" nebo "I Am Legend".


Will Smith - Filmer
Narození:
Sep 25, 1968 v Philadelphia - Pennsylvania - USA
Filmů:
66
Začátky:
v movie Bright 2
Poslední film:
Film Mizerové navždy 2020-01-15
Znáte z
Poster of Baby
Poster of Inside the Actors Studio
Poster of The Academy Awards
Filmografie
Film Bright 2 Daryl Ward 2021
Serial Panika v městečku Ben 2021
Film Will Smith: Live in Concert 2021
Film Mizerové navždy Detective Mike Lowrey 2020-01-15
Film Blíženec Henry Brogen / Junior 2019-10-02
Film Aladin Genie 2019-05-22
Film Špióni v převleku Lance Sterling (voice) 2019-12-04
Serial Baby Cypher Raige 2018-11-30
Film Hancock 2 Hancock 2018
Film Bright Daryl Ward 2017-12-22
Film Hampstead Leon Rowlands 2017-06-23
Film Sebevražedný oddíl Floyd Lawton / Deadshot 2016-08-03
Film Collateral Beauty: Druhá šance Howard Inlet 2016-12-06
Film National Museum of African American History and Culture Grand Opening Ceremony Himself 2016-09-24
Film DC Films Presents Dawn of the Justice League Himself 2016-01-19
Film Star Wars: Greatest Moments 2015-12-26
Film Diagnóza: Šampión Dr. Bennet Omalu 2015-11-12
Film Black Girls Rock! 2015-04-05
Film Focus Nicky 2015-02-25
Film Paddington Geographer (Present Day) 2014-11-24
Serial The Tonight Show Starring Jimmy Fallon Himself 2014-02-17
Film Zimní příběh Judge 2014-02-13
Film Zprávař 2 - Legenda pokračuje ESPN Reporter 2013-12-18
Film Kouzla Davida Blaina: Skutečnost, nebo magie? Himself 2013-11-19
Film Partners in Time: The Making of MIB 3 Himself / Agent J 2012-11-29
Film Muži v černém 3 Agent J 2012-05-23
Film A Man's Story Himself 2011-10-08
Film Venus & the Sun Simon 2011-03-10
Serial Živí mrtví Chris Gardner 2010-10-31
Film Politické kruhy New Advisor 2009-01-22
Film Rapture Adrenaline (archive footage) 2009-01-01
Film Hancock John Hancock 2008-07-01
Film Já, legenda Robert Neville 2007-12-14
Serial The One Show Unknown 2006-08-14
Film Live 8 2005-11-07
Film Hitch: Lék pro moderního muže Alex 'Hitch' Hitchens 2005-02-11
Film Club Oscar Oscar (voice) 2005-02-08
Film Táta na plný úvazek Himself 2004-03-25
Film Příběh žraloka Oscar (voice) 2004-09-20
Film Já, robot Del Spooner 2004-07-15
Film Mizerové II Detective Mike Lowrey 2003-07-18
Film Muži v černém 2 Agent Jay 2002-07-03
Film Ali Muhammad Ali / Cassius Clay 2001-12-11
Film Metamorphosis Of "Men In Black" Himself 2000-09-05
Film Legenda o slavném návratu Bagger Vance 2000-11-02
Film From Star Wars to Star Wars: The Story of Industrial Light & Magic Himself 1999-06-15
Film Wild Wild West Capt. James West 1999-06-29
Film Nepřítel státu Robert Clayton Dean 1998-11-20
Serial TRL Unknown 1998-09-14
Film Welcome to Hollywood Will Smith 1998-10-01
Film Muži v černém James Edwards / Agent J 1997-07-02
Film Den nezávislosti Captain Steven Hiller 1996-06-25
Serial MADtv Unknown 1995-10-14
Film Mizerové Detective Mike Lowrey 1995-04-07
Serial Inside the Actors Studio Unknown 1994-06-01
Film Made in America Tea Cake 1993-05-27
Film Six Degrees of Separation Paul 1993-12-08
Film Where the Day Takes You Manny 1992-09-11
Serial The Tonight Show with Jay Leno Unknown 1992-05-25
Film Better Off Dead... Unknown 1985-10-11
Film Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho Will Smith 1983-05-25
Serial Live with Regis and Kathie Lee Unknown 1983-04-04
Serial Saturday Night Live Unknown 1975-10-11
Film Kommissar X - Drei goldene Schlangen Unknown 1969-04-18
Serial The Academy Awards Unknown 1953-03-18
Serial Today Unknown 1952-01-14