Image of Jesper Langberg

Jesper Langberg

Jesper Langberg er søn af skuespilleren Sigurd Langberg og skuespillerinden Karna Løwenstein-Jensen (død 1992). Han er lillebror til skuespilleren Ebbe Langberg. Jesper Langberg blev uddannet på Det Kongelige Teaters Elevskole 1962-1965, og fik i 1968 sit gennembrud som Gyldenstjerne i "Rosenkranz og Gyldenstjerne". Han forlod Det Kongelige Teater i 1987 efter mere end 20 år og havde siden engagementer på forskellige scener bl.a. Jørgen Blaksted Turneen, Det Danske Teater, Det Ny Teater, Folketeatret, Nørrebros Teater og Hippodromen. Gennem årene har han haft et utal af roller på såvel teater som i TV-teater og Radioteater. Blandt hans mange teaterroller kan nævnes : "Kærlighed uden strømper", "Annie Get Your Gun", "Den Stundesløse", "Mascarade", "En spurv i tranedans", "Helligtrekongersaften", "Indenfor murene", "Eventyr på fodrejsen", "Fruentimmerskolen", "Påske", "Genboerne", "Heksejagt", "Den Gerrige", "Det skete i Riga", "Pinafore", og "Erasmus Montanus". På TV nåede Jesper Langberg ud til det store publikum først og fremmest som Kresten Skjern i "Matador", siden i TV-serierne "Parløb" og "Domino". Og i 90ernes radioteater har han medvirket bl.a. i Klaus Rifbjergs "Det drømmende hus" og Erling Jepsens "På Sankt Hans". Jesper Langberg modtog i 2003 "Årets Reumert" for bedste mandlige hovedrolle i Mammutteatrets opsætning af "Festen" og i 2009 Lauritzen-prisen. I 1968 fik han en Bodil for bedste hovedrolle i "Sådan er de alle" og endnu en Bodil i 1994 for bedste birolle i "Det forsømte forår". Jesper Langberg har været gift tre gange. Han var i 17 år indtil 1980 gift med skuespillerinden Susanne Heinrich, otte år med sin anden kone Hanne Mørup og i 12 år med skuespillerinden Eva Jensen.


Jesper Langberg - Filmer
Narození:
Oct 20, 1940
Filmů:
40
Začátky:
v series From Here to Maternity with Antonia Kidman
Poslední film:
Serial wtFOCK 2018-10-06
Znáte z
Poster of wtFOCK
Poster of 왕과 나
Poster of Sekten
Poster of Peter von Scholten
Filmografie
Serial From Here to Maternity with Antonia Kidman Vernøe - journalist 2021
Serial wtFOCK Buschauffør 2018-10-06
Serial プリンセス・プリンシパル 2017-07-09
Serial 人间至味是清欢 Jens 2017-08-15
Serial Caligula With Mary Beard 2013-07-29
Serial てーきゅう 2012-10-07
Film Fuglejagten Arvid 2012-06-07
Film Det utroligste 2009-11-17
Film Uchazeč Jørgen Hammel 2008-08-29
Serial All Star Mr & Mrs 2008-04-12
Serial 왕과 나 Aksel Bruun 2007-08-27
Film Jak se zbavit těch ostatních William 2007-01-26
Film Oskar og Josefine - Heksen fra nutiden 2005-02-11
Film Det største i verden Pastor Holmsen 2001-08-31
Film Olsen-Banden Junior 2001-12-14
Serial Fertig Lustig Henry Nielsen (Far) 2000-02-25
Film Sekten Overlæge Frederiksen 1997-09-12
Serial Mr. Men and Little Miss Direktør for destruktionsanstalten 1995-09-05
Film Det forsømte forår Edvard Ellerstrøm 1993-01-29
Film Peter von Scholten Frederik von Scholten 1987-02-27
Film Når engle elsker Arne Mortensen, skofabrikant 1985-12-26
Film Felix Politimand 1982-08-26
Film Pengene eller livet 1982-02-25
Film Kidnapning 1982-10-15
Film Attentat Kurt Jørgensen 1980-08-28
Serial Matador Kristen Andersen-Skjern 1978-11-11
Film Julefrokosten Karlsen - værkfører 1976-01-01
Film Olsen-banden går amok Polizist auf dem Beobachtungsposten (an der Abhöranlage) 1973-10-05
Film Olsen-bandens store kup Mortensen 1972-10-06
Film Man sku' være noget ved musikken Svend 1972-09-12
Film Rend mig i revolutionen 1970-10-09
Film Amour Kulmanden 1970-08-06
Film Mig og min lillebror og Bølle Jens Olsen 1969-12-12
Film I den grønne skov 1968-03-29
Film Far laver sovsen Jussi 1967-12-26
Film Mig og min lillebror Jens Olsen 1967-12-15
Film Naboerne Freddy 1966-03-07
Film Een pige og 39 sømænd Sailor Lauritsen 1965-11-12
Film Pigen og millionæren Mikkelsen - sælger 1965-10-15
Film Jensen længe leve! 1965-10-15